Yhteystiedot

Selik Oy
Kääntöpiiri 2 A
02210 Espoo

puh. 044 500 4402
fax 09 541 9518
sähköposti hannu.ruotanen@selik.fi

Parvekkeiden ikkunoita ja ovia

Lähtötilanne ja toteutus

Espoon Olarissa, Rakennusliike Arjatsalon tuotantoa olevassa Asunto Oy Raijalaxissa oli vuosien aikana toteutettu korjauksia pitkäjänteisesti. Vuonna 2008 parvekkeiden taustaseinät ja niihin liittyvät ikkunat ja ovet  olivat tulleet korjausvuoroon.

Olarin Huollon tekniikka oli laatinut tarjouspyynnöt erilaisista korjauksista ja yhtiö tilasi julkisivu-urakoitsijalta parvekkeiden taustaseinien lisäeristystyöt ja pintamateriaalien uusimisen.

Ikkunoiden ja ovien kohdalla päädyttiin Selikin tarjoamaan vaihtoehtoon, jossa isot lasit tehtiin kiinteiksi ja tuuletusikkunat huollettiin ja tiivistettiin toimiviksi. Kaksilehtisten parvekkeiden ovien uusimisessa toteutettiin uloimman, kuluneen oven uusiminen alumiiniseksi oveksi. Sisäovi huollettiin ja tiivistettiin toimivaksi tuuletusikkunoiden tapaan.

Kuluneet, huonosti toimivat avautuvat osat

Huullettu alumiininen ulko-ovi pysyy muodossaan ja toimii moitteetta.

Valmis ja puolivalmis, ei avattavia osia

Lopputuloksen arviointi

Asukkaiden kannalta uudet  selektiivilasi ovat lämpimät ja pesu helppoa ulkoa ja sisältä. Sävytetty lakka puuosissa on kestävä eikä ikkuna erotu muusta ympäristöstä häiritsevästi.

Uudet alumiiniovet toimivat herkästi. Kahvajarru on mukava lisäpiirre, jolla ovi saadaan lukituksi eri tuuletusasentoihin.

Yhtiö säästää rahaa vähentyneen huollon tarpeen vuoksi. Selektiivilasit isoissa lasipinnoissa tuovat myös jonkin verran säästöä lämmityskuluissa.